Sulík nyilvános vitára invitálná Kotlebáékat (Parameter.sk)

Portál Parameter.sk zverejnili 3.7.2017 vyjadrenia Richarda Sulíka o ekonomickej stránke programu strany ĽSNS na margo analýzy, ktorú realizoval INESS

Sulík nyilvános vitára invitálná Kotlebáékat  (Parameter.sk)

Az SaS elnöke szerint arra volna szükség, ogy nyilvános vitára invitálják az ĽSNS képviselőit.

Richard Sulík a SITA hírügynökségnek adott interjújában beszélt arról, hogy Marián Kotleba pártjának meg kellene magyaráznia politikai programja bizonyos részeit.

Emlékeztet, hogy az INESS gazdasági és társadalomkutató intézet elemzése szerint ugyanis az ĽSNS programja a megvalósítása esetén 7,5%-os deficitet eredményezne az államháztartásban, ezzel pedig úgy járnánk, minta görögök.

"Ezt el kell mondani az embereknek. Megértem, hogy csalódottak, és ezért szavaznak Kotlebára, akiről azt hiszik, hogy majd rendet tesz, de felültette őket, mert ha ő kormányozna, akkor tönkremegyünk" - szögezte le.

Az SaS elnöke hangsúlyozta, hogy az ĽSNS az egyik párt, akivel nem lépnének koalícióra kormányalakítás esetén. Elsősorban a fasiszta megnyilvánulásaik miatt, másodsorban a programjuk, illetve a NATO-ból és az EU-ból való kilépési szándékukból kifolyólag.

A másik párt a Smer, mégpedig a magas fokú korrupció miatt. Más pártot nem zárt ki az együttműködésből.

Webnoviny.sk, 
Parameter.sk, 3.7.2017

INESS is an independent, non-governmental and non-political civic association. All of our activities are financed by grants, 2% tax allocation, own activities and donations from individuals and legal entities. Thus, our operation, scope and quality of outputs, largely depends on your generosity.
Our
awards
Zlatý klinec Nadácia Orange Templeton Freedom Award Dorian & Antony Fisher Venture Grants Golden Umbrella Think Tanks Awards